za
1011
15:30
donatie

één maal per 10 jaar

WK-Poëzie

derde aflevering!

Op zaterdag en zondag 10 en 11 november 2018 vindt voor de derde keer het elke tien jaar terugkerende WK Poëzie plaats. Dit keer in respectievelijk Zaal 100 en Ruigoord. Het competitieve element schuilt hierin dat elke dichteres, dichter of singer-songwriter haar of zijn beste gedicht voordraagt.

In 1988 werd de Nul-prijs gewonnen door Leo van der Zalm. Uitgangspunt was toen met zo weinig mogelijk woorden zo veel mogelijk te zeggen.

In 2008 waren er drie eerste prijzen voor de categorieën lichtgewicht, middelgewicht en zwaargewicht. De dichters werden eerst gewogen. Er namen 96 dichters deel, waaronder Frank Starik, Diana Ozon, Arthur Lava en Hans Plomp.

In 2018 is het de bedoeling een honderdtal eerste prijzen uit te reiken aan de deelnemers. Iedereen wint dus een eerste prijs.

In Zaal 100 worden voor deze gelegenheid in Studio 100 de individuele gedichten voorgedragen en gefilmd. In de kleine zaal zijn optredens gepland van dichters van verre en enkele dichtersgroepen. In de grote zaal van Zaal 100 kunnen singer-songwriters en de performing poets optreden. Aanvang 15:30 uur.

Ook in Ruigoord gaan wij i.s.m Hans Plomp en Yvonne van Doorn-Mousset eveneens uit van drie locaties, te weten de kerk voor de individuele dichters en Het Kabouterhuis en/of Vindingrijk en De Salon voor singer-songwriters en performing poets. De Salon heeft toegezegd. Aanvang 15:00 uur.

Van het publiek wordt een donatie ten behoeve van de organisatiekosten gevraagd.