zo
1803
15:00
€ 8,00

buurtbewoner

Joep Pelt

van Mali naar Mississippi

In het muzikaal theaterprogramma “Van Mali tot Mississippi” wordt het definitieve verhaal verteld van de blues. Vanaf haar West-Afrikaanse roots, langs de Caribische slavenroutes tot haar geboorte in het Zuiden van de VS, leert het publiek hoe de blues de muziekgeschiedenis voorgoed veranderde. Muzikaal avonturier Joep Pelt reisde jarenlang de blues achterna, en neemt aan de hand van de verhalen en liedjes die hij onderweg verzamelde het publiek mee op een bijzonder muzikaal avontuur.

Joep Pelt
Als tiener trok Joep al naar het Zuiden van de VS om de blues te leren. Urenlang zat hij op de veranda’s van zijn oude blues helden die hem de typische ‘delta blues’ gitaarstijl bijbrachten. Joep raakte hopeloos verliefd op de blues, besloot beroepsmuzikant te worden en dieper te gaan graven in de muziek. Wat volgde waren muzikale ontdekkingsreizen door onder meer Mali, Ethiopië, Zuid-Afrika en de Caraïben, waar hij tal van muzikale samenwerkingsprojecten en radiodocumentaires realiseerde. Joep stond onder meer op vijf edities van het North Sea Jazz Festival en toerde door Europa en de VS. Onlangs presenteerde Joep zijn nieuwe Zuid-Afrikaanse samenwerkingsproject Soweto Soul in een uitverkocht Bimhuis, waarmee hij verschillende optredens gaf op Europese festival en podia.

De Voorstelling
‘Van Mali tot Mississippi’ is een dynamische en muzikale ‘one man show’, waarin Joep als geboren verteller smeuïge verhalen afwisselt met liedjes op gitaar. Er is veel interactie tussen Joep en het publiek, dat actief bij de voorstelling wordt betrokken. Het podium staat vol met verschillende gitaren en vreemde instrumenten die Joep tijdens zijn reizen verzamelde, ieder met een eigen geluid en een eigen verhaal. Joeps verhalen worden extra kracht bijgezet door historische beelden, oude landkaarten, illustraties, en foto’s van zijn muzikale reizen. De verhouding verhalen-muziek is ’50-50’. Joep speelt niet alleen blues liedjes, maar ook liedjes uit Mali en de Cariben die aan de blues verbonden zijn. Zo leert het publiek op speelse wijze hoe de blues klinkt op verschillende plaatsen in de wereld en hoe zij zich in de loop der jaren ontwikkelde tot fundament van de popmuziek.

Wil je zeker weten dat je hier naar toe kan?
Reserveer een kaartje via zaal100@zaal100.nl