zo
0411
15:00
€ 10,00

The Amsterdam Blues Company presenteert

Westside Blues Groenewoud Special

Bart van der Putten | Sander Panhuysen | Fred Cohen | Minco Coenraad | Luc van Loo

Luc van Loo en Amsterdam Blues Company Raymond van het Groenewoud special!

Luc van Loo (1967),
Theatermaker, acteur, zanger en muziekdocent. Studeerde in 1994 af van de Mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en was tot 2014 een van de drijvende krachten achter de internationale theatergroep SPACE.
Sindsdien is hij regisseur van muziektheaterprojecten, zoals onlangs NOVECENTO bij het jubileum van Het Muziekpak-huis,muziekdocent bij de Muziekschool Amsterdam en speelt hij als acteur in diverse theaterprojecten.

Over Raymond van het Groenewoud:
Luc: ‘Afgelopen zomer luisterde ik in de auto naar het verzamel-album ARCHIVARIS van Raymond van het Groenewoud en ik ontdekte dat hij een aantal geweldige bluesnummers in zijn repertoire heeft.’ ‘Ik dacht:’ ‘Dat moet ik samen met The Amsterdam Blues Company gaan doen!’
‘Ik belde Sander, hun gitarist, en ik wist dat hij net als ik een groot bewonderaar is van Raymond.’
‘En nu gaat het echt gebeuren.’

‘Wat een feest!’ ‘Blues met de vileine teksten van een van de meest briljante muzikanten van het Nederlands taalgebied.’
(Hij is een zoon van Amsterdamse ouders, jawel)

Come and see me with The Amsterdam Blues Company!

 

The Amsterdam Blues Company:

Bart van der Putten
Mondharmonica background vocals

Bart speelt harmonica sinds 1974 en speelt sinds 1979 saxofoon.

Bart speelde met het Ig Henneman Kwintet, Trio Nu, Splinks, de Bik Bent Braam en Het Delta Blues Duo. Bart treedt regelmatig op met zanger Han Buhrs.
Hij was lange tijd muziekleraar op het Muziekpakhuis.

Minco Coenraad
Basgitaar en Background vocals

Minco studeerde basgitaar aan het Conservatorium in Hilversum. Hij heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in Caribische muziek, zoals de Cubaanse Son en de Dominicaanse Merengue. Sinds 2000 treedt hij veel in Nederland en België op met de groep Son Así waarmee hij ook op het Festival de la Trova in Santiago de Cuba speelde. Daarnaast speelt hij in een aantal andere formaties, zoals Latin Adventure en begeleidt hij de Rotterdamse fado-zangeres Nicole Philoména.

Sander Panhuysen
Gitaar en zang

Sander was een van de oprichters van
'
De band krijgt Kinderen’, waarmee hij meer dan 10 jaar lang op vele podia in Nederland en België stond en waarmee hij vijf cd’s opnam. Sander speelde en speelt in meerdere popbands. Hij doet muziek- voorstellingen voor het Muziekatelier (Muziekschool Amsterdam) en schrijft ze ook. Hij is sinds 1999 docent aan het Muziekpakhuis.

Fred Cohen
Drums, zang en gitaar

Fred speelde in de 80er jaren met Happy Herby en de Melodoewaps (met o.a. Astrid Seriese), met Herman de Wit, Nedly Elstak, Rinus Groeneveld’s Blues Bastards. Fred speelde op sessies met o.a. Freddie Cavalli, Cuby en vele anderen. Ook speel-de hij bij Martin van Duynhoven’s Percussie Ensemble. Fred is sinds 1982 verbonden aan Het Muziekpakhuis