za
0806
20:00
€ 5,00

Wally Tax documentaire

Als opmaat voor het eerbetoon Wally Tax - The Outsider in Paradiso op vrijdag 5 juli wordt in Zaal 100 de eindexamenfilm Outsider (1998) van Martijn de Groot vertoont, zijn er toespraken en speelt een bont gezelschap nummers van Wally Tax.

Als frontman van The Outsiders wordt Wally Tax (Amsterdam, 1948) gezien als de eerste internationale popster uit Nederland. De band, bestaande uit Leen Busch (drums), Appie Rammers (bas), Ron Splinter (gitaar) en Wally, trad op als het voorprogramma van The Rolling Stones en vergaarde internationale roem. In de jaren dat The Outsiders actief was, stond het viertal onafgebroken in de Top 40 en was een inspiratiebron voor vele bands, waaronder Nirvana. Nadat The Outsiders uit elkaar gaat, maakt Wally zowel solo als met andere bands nieuwe platen, zoals 'Tax Free', 'Wally Tax' en 'Springtime in Amsterdam'. Ook schrijft hij voor anderen, waaronder 'It's Raining In My Heart', waarmee Lee Towers zijn doorbraak beleefde. Op 10 april 2005 verwisselt Wally Tax het tijdelijke voor het eeuwige.

Ondanks het plotseling overlijden op 1 mei 2024 van Ben Waalwijk, initiator van de avonden in Zaal 100 en Paradiso, zullen beide happenings plaatsvinden. Het gebeuren in Zaal 100 wordt georganiseerd door Aja Waalwijk en Oscar Smit.

NO PIN / CASH ONLY