vr
2309
21:00
€ 6,00

Zei U ska?

The Rudies

10koppige skaband met Two-Tone covers

Zaal open 20.30 uur
Aanvang 21.00 uur
entree 6,00 euro (bij voorkeur gepast!)
Zaal 100 heeft GEEN PIN

De Amsterdamse Skaband The Rudies is oorspronkelijk geformeerd voor een eenmalig optreden. Drummer Ralph Dirksen had 10 jaar in het onderwijs gewerkt en werd wegbezuinigd. Ralph wilde wel eens zingen in een Skaband en die gelegenheid kreeg hij toen hij, bij wijze van afscheid, een optreden regelde bij zijn (ex)-werkgever. Het optreden op het personeelsfeest was geregeld maar er was nog geen band... Enthousiast ging hij op zoek!
Al snel vond hij muzikale collega's en bevriende muzikanten uit het verleden die bereid waren samen met hem de eerste elpee van The Specials uit te voeren.

Na dit geslaagde optreden besloten The Rudies door te gaan en na 8 jaar bestaat de band nog steeds. Roel Kupens (Kelvinators), Manfred Witteman (Men Overboard), Carel Kras (Biggles Band), Eline Visser (Minx) en Ralph Dirksen (Putain Putain) zijn nog over van de oorspronkelijke bezetting. Aangevuld met Rico Delchot (Hugo Enrique), Dennis S Trip (De Klik), Michel Stomp (Groovin' Pict) en Mark Liberg (Grupo Blanco con Kubero Diaz) vormen zij de huidige Rudies.

De punk ska uit de jaren 80 vormt het repertoire van de band met o.a. nummers van The Specials, The Selecter en Bad Manners. 

The Rudies:
Dennis drums
Mark bas
Manfred toetsen
Michel gitaar
Eline zang
Rico zang
Ralph zang
Carel saxofoon
Roel trombone

Deze 10-koppige ska band krijgt met hun Two-Tone covers iedereen aan het dansen!