zo
1411
17:30
gratis

Buurtlicht heeft Goeie Zin:

Buurtlicht Kunstroute met: LAUW

ken jij je buren?

Goeie Zin is DE avond in Zaal 100 voor singer-songwriters en semi akoestische muziek. Tegenwoordig elke maandag.
vandaag werken we samen met:
Buurtlicht

-PERSBERICHT-

UNIEKE BUURTLICHT KUNSTROUTE DOOR AMSTERDAM WEST
Zondag 14 november: lichtprojecties van 360 kunstwerken, beweging, poëzie en muziek op 17 locaties

Amsterdam, woensdag 3 november – Op zondag 14 november vindt de tweede editie van de Buurtlicht Kunstroute van stichting Buurtlicht plaats in Amsterdam West. In totaal tonen 24 buurtkunstenaars en -makers in de leeftijd van 18 tot 75 jaar, met acht verschillende culturele achtergronden, 360 kunstwerken. Deelnemers kunnen genieten van lichtprojecties en zich onderdompelen in verschillende kunstdisciplines zoals beweging, poëzie en muziek. De gratis kunstroute vindt plaats tussen 17:30 en 21:30 uur. De inspirerende tocht leidt langs 17 verlichte iconische plekken in de Staatsliedenbuurt en Westerpark. Bijzondere locaties waar de lichtprojecties worden getoond zijn de Watertoren, houtzaagmolen De Otter, filmhuis Cavia en het Conscious Hotel.

Inspirerend uitje voor jong en oud
De Buurtlicht Kunstroute is een unieke lichtbelevenis in de buitenlucht die wordt opgeluisterd met muziek en poëzie. Ook de Vinse School en Stadsdorp Westerpark doen op zondag 14 november mee aan de kunstroute. Met de routekaart kun je zelf op ontdekkingsreis langs kunstwerken van, voor en door de buurt. De routekaart is verkrijgbaar op alle deelnemende locaties, en online via de website lichtverbindingen.nl. Tanja Topalovic-Henn, Projectcoördinator Stichting Buurtlicht, is de drijvende kracht achter de kunstroute: “We hebben een geweldige selectie gemaakt van werk dat lokale kunstenaars maakten. Stuk voor stuk werken die het verdienen om in de spotlights te staan. Tijdens de Buurtlicht Kunstroute kijk je je ogen uit en is er ruimte om met elkaar te verbinden. Alles vindt plaats in de buitenlucht en volgens de geldende coronamaatregelen. Deelnemende lokale ondernemers ontmoeten iedereen die de route wandelt graag voor een kop koffie, thee of een praatje.”

Buurtlicht Kunstroute 2021 | details in een notendop
Zondag 14 november
17:30-21:30 uur

Deelname is gratis maar we checken wel QR codes

De routekaart is te vinden bij deelnemende locaties en op www.lichtverbindingen.nl
De gehele wandeling duurt ongeveer 1 – 1,5 uur
De Buurtlicht Kunstroute 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam, Café Restaurant Amsterdam, De Avondmarkt, Checkpoint Charlie en Het Paviljoen.
details? Check Facebook evenement.

'onze kunstenaars' Maarten van der Horst,Hans Mulder & Aja Waalwijk
'ons optreden: LAUW trio dames met akoestische muziek

De drie dames van Lauw spelen vogelvrije Neder-Chansons bij pop-up concerten, op terrassen, op pleinen van oud Nederlandse steden en op de eerste zandpaden die Nederland doorkruisen. Ze spelen voor het volk als fijne onderbreking van het hedendaagse. Akoestische instrumenten als gitaar, accordeon, viool en ukelele, worden gespeeld door Ella Wonder, Nancy Kleurenblind en Moira Mirck waarover meerstemmige zang dwarrelt of buldert.

Vandaag hebben we ook linzensoep voor 1,00 euro per kom
De live muziek begint om 18.00 uur.
Toegang is gratis maar we gaan wel met de pet rond dus neem cash geld mee ;-)
Sowieso handig in Zaal 100 want geen pin...
Wij checken QR codes!