zo
1706
15:00
€ 10,00

een vrouwelijk Joods geluid

Hebrew Groove vocal group

olv Noam Vazana

De vrouwelijke inbreng is ondergewaardeerd in de Joodse cultuur. Een Vrouwelijk Joods Geluid kan aan iedereen, Joods of niet-Joods, laten zien dat er wel degelijk veel uitstekende vrouwelijke componisten zijn. Van oudsher is het in het Jodendom de mannenstem die in het openbaar te horen is, en zelfs nu, in meer liberale tijden.
Er is kortom een gebrek aan vrouwelijke rolmodellen: dit ondervond de initiatiefnemer van dit project - songwriter, performer en artistiek leidster van Hebrew Groove ​Noam Vazana - ook in haar jeugd. Ook als dirigent van Hebrew Groove betrapte zij zich erop dat ze bij het repertoire meestal min of meer automatisch koos voor mannelijke songwriters. Daar brengt dit project verandering in.
Doelgroep
We treden op voor alle Amsterdammers, Joods en niet-Joods, die zichzelf niet bijzonder verbonden voelen met de Joodse gemeenschap of cultuur. Of zelfs een afstand voelen. Ook voor de koorleden geldt dat iedereen welkom is: Joods, niet-Joods, Moslim, Christen, of Wereldburger. De meesten van ons - maar niet iedereen - zijn Amsterdammer. Ongeveer een derde van onze leden praat Hebreeuws, de rest Nederlands.
Lijst van componisten
We hebben een mooi repertoire gekozen van 15 liedjes geschreven door 15 Israëlisch vrouwelijke componisten. Die liederen zijn niet oorspronkelijk voor een koor geschreven, Noam Vazana schreef nieuwe meerstemmige arrangementen voor ons koor.
- Yehudit Ravitz
- Korin Alal
- Alona Daniel
- Chava Alberstein
- Astar Shamir
- Etti Ankri
- Mika Karni
- Ahuva Ozeri
- Leah Shabat
- Noa (Achinoam Nini)
- Mira Awad
- Talma Alyagon Rose
- Maureen Nehedar
- Alona Turel
- Ronit Shachar

Optredens
We gaan in 2018 drie tot vijf keer in Amsterdam optreden en verwachten in totaal ongeveer 600 bezoekers.
Over Hebrew Groove
Hebrew Groove is een jong en eigentijds Hebreeuws popkoor gevestigd in Amsterdam. Hun repertoire bestaat van Israëlische pop liedjes verkleden met de groovy piano en close harmony vocal arrangementen van dirigente Noam Vazana. Hebrew Groove trad op Museumnacht, Paradiso Korendagen, Salaam-Shalom solidariteits evenement voor Charlie Hebdo, Namen en nummers, Gouda Bij Kaarslicht festival, Amsterdam FM Radio en meer. Hebrew Groove repeteert wekelijks op de dinsdagavonden in Beth Shalom Cordaan en verwelkomt nieuwe leden van alle oorsprongen: Joods, niet-Joods, Moslim, Christen, Boeddhist of Wereldburger, zomaar dat jij het leuk vindt om in het Hebreeuws te zingen. De teksten zijn zowel in het fonetisch zoals in het Hebreeuws geschreven, derhalve kennis met de Hebreeuwse taal is niet vereist. Ons koor is een onafhankelijk cultureel project die geen politieke stand maakt en geen propaganda subsidie krijgt. We zijn hier om ons cultuur te delen met iedereen die het leuk vindt om te luisteren. Het koor opereert uit vrijwillig eigen bijdrage van de deelnemers en krijgt gedeeltelijk tweejarige subsidie van de Amsterdam Fonds voor de Kunst.
Website: www.hebrewgroove.com

Contact:
hebrewgroove@gmail.com