ma
1809
18:00
€ 16,00

Elke maandag Goeie Zin!

JIM KELLER BAND

denk een beetje Tom Waits, John Prine, vleug Beefheart en een toef Lou Reed maar JJCale & Tony Joe White worden ook genoemd

Goeie Zin is DE avond in Zaal 100 voor singer-songwriters en semi akoestische muziek. Vanavond een singer songwriter en een bassist uit de Verenigde Staten met verder een Nederlandse begeleidingsband.

JIM KELLER BAND

Jim Keller’s By No Means, zijn Europese debuutalbum mocht in 2020 op veel bijval rekenen:
Altcountryform herkent “de kalme en zelfverzekerde koelte van J.J. Cale en Tony Joe White. Die mijmerende, zwoele fluisterzang en het laconiek, ingetogen, lichtjes stuwende en soulvol geluid waar deze twee stilisten uit duizenden herkenbaar van zijn.”
Rootstime.BE hoort: “elf nummers, die worden versterkt door zijn ruige, donkere maar wereldwijze zang en onopgesmukte arrangementen. ‘By No Means’ van Jim Keller is door zijn arrangementen met een ogenschijnlijk eenvoudig maar uiteindelijk verfijnde structuur, het bewijs van “less is more”.
Rock ’n Reel (UK): Jim’s voice is deep, intimate and whiskey-soaked throughout this highly listenable and enjoyable album.
Heaven Magazine beveelt het album aan als: “een prachtig album dat vooral fans van JJ Cale, Bo Ramsey en Tony Joe White zal aanspreken.

En inmiddels wordt zijn nieuweling Spark & Flame ook alweer met lof, positieve recensies en veel (grassroots) airplay overladen. (zie beneden)
Jim Keller is geen nieuweling in de muziekscene. In de jaren tachtig was hij schrijver en frontman van de pop band Tommy Tutone, die met name in Amerika een grote hit hadden met “867-5309 Jenny”. Daarna bleef Keller lange tijd op de achtergrond als actief muzikant, maar was hij werkzaam als manager en uitgever van o.a. minimal music componist Philip Glass.
In 2005 pakte hij zijn eigen muzikale carrière weer op wat tot op heden resulteerde in 3 albums waarvan “By No Means” dit jaar in Europa werd uitgebracht. Dat album werd geproduceerd door Mitchell Froom en op gitaar (als ook op eerdere albums) schittert vriend David Hidalgo. Rolling Stone vond dan ook van de single Mistakes: "Mixing Dr. John’s New Orleans shuffle with the eerie openness of Kiko-era Lobos, it’s a shadowy environment perfect for surveying one’s psychic damage and trying to purge a few demons."
In Europa wordt het werk van Keller vooral geloofd om de schaarse maar zeer passende arrangementen en de doorleefde stem.

Jim Keller zal bij deze show begeleid worden door bassist Adam Minkoff en een aantal gerenommeerde Nederlandse muzikanten: Rowin Tettero drums, Roel Spanjers toetsen en Jan van Bijnen- gitaar.

Verwacht iets als dit: https://vimeo.com/545173414/6c2a55f848

Jim Keller – Spark & Flame https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/spark-flame

MEDIA SPARK & FLAME:

https://www.euroamericanachart.eu/euroamericanachart 2e maand, nu op 4
Americana and Roots top 20: new entry #5

https://www.altcountry.nl/blog/2023/01/jim-keller-2/
Volwassen mannen-rock voor liefhebbers van John Hiatt en Chuck Prophet.  ****

Lucky Dice Newsletter: CD van de maand.
Zijn songs en muziek hebben wel soms raakvlakken met een bluesiere Lou Reed, een beetje van Tom Petty en wat van de gruizige duisternis van Tom Waits gelardeerd met Los Lobos “Kiko” achtige sfeertjes. Spark & Flame is een zeer fijne nieuwe schijf van de intrigerende man met zijn donkerbruine stem.

Lust For Life **** (print)
Dit album duurt langer dan het half uur van zijn voorganger en dat is maar goed ook want de liedjes van Keller hebben tijd nodig om in te werken op de luisteraar

https://www.altcountryforum.nl/
Waar Kellers vierde wapenfeit nog klonk als de moerasfolk van Tom Waits meets J.J. Cale doet de opvolger Spark & Flame enigzins denken aan het folkrock werk van John Hiatt. En daar bedoel ik niets negatiefs mee, want de samen met Byron Isaacs bovenmodale composities nestelen zich vrij rap in je hoofd. En dan doe je toch iets goed.
“Een oorverdovend verstillend mooi album. Tom Waits, John Prine, vleug Beefheart en Harry Chapin in een persoon.”(Gerry Jungen, radio)

<a href="https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/index.html?<a href="https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2022/NOV1/CD30.html">https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2022/NOV1/CD30.html
Met “Falling Down” en zowat in dezelfde lijn “Tower of Love”, opent Keller met zijn typische imponerende zang al onmiddellijk heel overtuigend het album. De nummers zwellen op en trekken terug en glinsteren als golven onder Keller’s zanderige bariton.

https://www.rootsville.eu/2022/albums/reports/jim%20keller.html
Meester singer-songwriter Tom Waits is een fan wat uiteraard te begrijpen valt, met een door de tijd verouderde stem baritone stem heeft Keller nog steeds iets van een rock 'n roll hero.

https://www.maxazine.nl/2022/11/27/album-recensie-overzicht-week-47/
Wie bekend is met het werk van Keller weet dat hij een songwriter is die kleine verhaaltjes in een muzikale omlijsting weet te verpakken. Ook op dit album zijn de teksten minstens zo belangrijk als de muziek.

Barnowl Blues
https://barnowlblues.nl/newpage865db114
Ook op dit album zijn de teksten minstens zo belangrijk als de muziek. Erg vrolijk is het allemaal niet….. Niet vrolijk, maar wel heel mooi. Aanrader.

Bluestown Music
https://www.bluestownmusic.nl/review-jim-keller-spark-flame/
I never thought Jim Keller would be able to surpass the thrilling ‘By No Means’, but he has.

Concertmonkey.be
http://www.concertmonkey.be/albumreviews/jim-keller-spark-flame
Jim Keller sluit zijn nieuwe album af met twee emotionele ballades, namelijk 'Blue Horizon' en het ingetogen 'Even Angels Have To Fall'.  In beide songs schittert Jim met zijn stem en zijn knap gitaarwerk.'Spark & Flame' van Jim Keller is een aangenaam album om naar te luisteren.

https://www.bluesmagazine.nl/album-recensie-jim-keller-spark-flame/
in het ontroerende en akoestisch gespeelde ‘Even Angels Have To Fall’ graaft de muzikant zich autobio en weet hij in ruim drie minuten alle aandacht op te eisen en vervolgens heel veel indruk achter te laten. Een bijzondere kwaliteit van een authentieke singer/songwriter die van iets kleins iets heel moois weet te maken. Prachtig album.

https://www.keysandchords.com/album-review-blog/jim-keller-spark-flame
Kellers nieuwste plaat ‘Spark & ​​Flame’ wijkt af van de intimiteit uit zijn recentere solowerk. De basistracks werden live opgenomen in een studio in New York met Keller op gitaar, bassist Adam Minkoff en Yuval Lion op drums. Vervolgens bouwde componist en multi-instrumentalist Minkoff de tracks op met blazers, keyboards, achtergrondzang en gitaar-overdubs. Jim’s ruw stemtimbre leent zich tot de perfectie voor die beoogde sound.

https://writteninmusic.com/albumrecensie/jim-keller-spark-flame/
Het is de sound van de grootstad die doorklinkt , met de rauwe gruizelige zang levert dat een behoorlijk rockgehalte op

https://www.realrootscafe.com/author/huubrrc/
Bij liefhebbers van een pittig gekruide ‘blanke’ mix van soul, New Orléans-r&b en rock ‘n’ roll zal Spark & Flame ongetwijfeld hoge ogen gooien. Want wat een weergaloos album is dit!

“Een oorverdovend verstillend mooi album. Tom Waits, John Prine, vleug Beefheart en Harry Chapin in een persoon.”(Gerry Jungen, radiomaker)

https://demuziekplank.nl/reviews/jim-keller-spark-flame/
“Het album zet je op en haal je niet meer van de draaitafel (cd speler of Spotify). Het is dan ook een mooi vervolg op zijn succesvol album By No Means.”

https://www.newfolksounds.nl/jim-keller-spark-flame/recensies/2023
Met zijn vijfde solo-album heeft Jim Keller een krachtig statement neergezet. Zijn eerdere solo-albums waren een stuk intiemer, wat dichter aansluit bij mijn persoonlijke voorkeur. Maar er kan geen misverstand bestaan over ’s mans kwaliteiten.

Zaal open 18.00 uur
Je kan dan al van een heerlijk vegetarisch 3 gangen diner genieten voor slechts 10 euro. Met allergieën en/of intoleranties kan rekening worden gehouden mits vooraf gemeld.
De live muziek begint om 20.00 uur.
entree 10 euro
Voor beide betaal je 16,00 euro
Reserveringen vinden we fijn en verminderden de kans op verspilling. Bij voorkeur vooraf via paulvandijk1@mac.com of bel op de dag zelf na 15.00 uur 020-6880127

Neem cash geld mee want Zaal 100 heeft GEEN PIN!