vr
3009
20:00
€ 7,50

Een avondje rocken!

The Piecetree + Deep Down Electric

Powerrock & Morphine covers

Zaal open 20.00 uur
The Piecetree 21.00 - 21.50 uur
Deep Down Electric 22.15 - 23.10 uur

Zaal 100 is CASH ONLY

The Piecetree:
Nieuwe drie-mans formatie maakt powerrock. Eigen werk dat neigt naar pop(rock) met een vleugje alternatieve punk. Catchy zanglijnen en klassieke rockriffs. Dit alles afgewisseld met hoekige drums en noisy intermezzo’s versmelten de bas, gitaar en drums tot een eigenzinnig geluid. Geïnspireerd zijn de heren door bands als The Thermals, Blues Brother Castro, Riverboat Gamblers en Raconteurs. Eerste maal op het podium in deze formatie. Ze zullen je grijpen, inpakken en opeten.

Deep Down Electric speelt muziek van Morphine: een alternatieve band uit de jaren 90 die met een bezetting van 2-snarige slidebas, bariton- en tenorsax en drums zo’n unieke sound produceerde dat het een genre op zich was.
Met het overlijden van zanger en liedjesschrijver Mark Sandman in 1999 viel een belangrijke creatieve kracht weg en daarmee het doek voor de band.
Liefhebbers van het eerste uur Victor Jas (bas/zang), Brand Kruithof (sax) en Anton Leijdekker (drums) hebben als missie om het repertoire van Morphine in leven en op het podium te houden. Niet als imitators maar met een eigen stem en kleur wordt deze unieke mix van rock, jazz, punk en blues gebracht met poëtische teksten over het nachtleven, dromen, haaien, vrouwen en katten. Naast nummers van Morphine komen ook andere covers en eigen materiaal langs in de stijl van deze eigenzinnige Amerikaanse band.