wo0524
20:004

Theaterhuiskamer speelt:

"In De Tussentijd"

Bijzondere ontmoetingen in dynamische wachtkamer

In de Theaterhuiskamer, een sociaal cultureel project van Stichting Kudde, maken buurtbewoners theater vanuit hun eigen verhalen en ervaringen. Op 21 mei gaat hun nieuwe voorstelling in première in de Cliffordstudio.

‘In de tussentijd’ geeft een kijkje in het leven van 19 bewoners uit Amsterdam West. Buren van alle leeftijden, de jongste deelnemer is 26 en de oudste 83 jaar, schitteren samen op een podium onder regie van Maaike van de Westeringh en Reineke Jonker.
Veel deelnemers kennen een woelig levenspad, maar maken er iedere dag weer wat van. Dat gaan we terugzien op het podium. ‘In de tussentijd’ speelt zich af in een vreemde wachtkamer. Hier gaat de tijd soms heel snel en dan weer langzaam. ‘Het leven is geboren worden en sterven, maar wat doen we in de tussentijd? Wachten, lopen, lachen, huilen, zitten, staan, komen, gaan, ontmoeten en weer afscheid nemen.’ Een voorstelling met een lach en een traan.

Theaterhuiskamer zet een jarenlange traditie van community theater in de Cliffordstudio voort. Dit werd tientallen jaren geïnitieerd en vormgegeven door Mariëtte Wildeboer, onlangs droeg zij het stokje over. Els Post (83) is de oudste deelneemster en geniet ook in deze nieuwe vorm van het project. “Meestal wordt een stuk voorgeschreven, maar nu vertellen wij van alles en maken de dames daar een stuk van. We brengen echt iets van onszelf in en dat maakt het bewegelijk.”

Speeldata en kaartverkoop

Zondag 21 mei om 15:00 en 20:00 uur in de Cliffordstudio (Cliffordstraat 38).
Woensdag 24 mei 20:00 uur in Zaal 100 (De Wittenstraat 100). Vooraf om 18.00 uur kan een heerlijk meergangen diner worden gegeten.
Zondag 11 juni om 17:00 uur in De Horizon (Hembrugstraat 156). Daar kan achteraf rond 19.00 uur worden genoten van een lekker meergangen diner.

De voorstelling kost € 3,- in de voorverkoop of € 4,- aan de kassa. Diner (vega) + voorstelling € 10,- in de voorverkoop of € 11,- aan de kassa. Reserveren kan via theaterhuiskamer@gmail.com of 06 – 1146 4599. Volg ons ook via www.facebook.com/theaterhuiskamer

De regisseurs

Reineke Jonker studeerde af aan de mime-opleiding en is te zien in verschillende tv- film en (muziek)theaterproducties. Ze vertolkte eerder hoofdrollen in grote community art projecten Droom en Een Engel in Nieuw-West, waarbij Jonker als enige professionele actrice samen met een grote groep amateurspelers iets unieks neerzette. Ze geniet met volle teugen van het regisseren van de gemotiveerde groep: “Het is zoveel mooier om naar echte mensen te kijken en hun verhalen te horen dan naar acteurs die heel goed doen alsof. Ik vind het prachtig wanneer mensen hun eigen tekortkomingen durven te laten zien of nieuwe kanten van zichzelf ontdekken.”

Maaike van de Westeringh werkt als danser voor Marie Goeminne / Dansmakers en is al jaren actief binnen het community theater. Met haar eigen Stichting Kudde realiseerde ze in 2008 de theatrale wandeling IKBLIK. In de opvolgende jaren werkte ze mee aan verschillende projecten bij de werkplaats Community Theatre Amsterdam van Stichting Muzenis. “Ik vind het belangrijk om mijn eigen mensbeeld te verbreden. Als kunstenaar bevind ik me in een kleine kring, terwijl mijn leven en wereldbeeld helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn voor andere mensen. Het groepsproces bij de Theaterhuiskamer staat voor mij symbool voor de samenleving. Hoe kan iedereen zijn zoals hij is en zich vrij voelen om zich te uiten.”

Credits
spel: Ada Klootwijk – Angelique van der Storm – Audrey Plein – Bintulhuda Cankaya – Christa Dünger – Els B. – Els Post – Helena Bruggeman – Jaap Beukema – Jettie Ouwerkerk – Jorgen Bunte – Leo Westra – Lotte Fischer – Marijke Neumann – Martin van der Galiën – Paulina Janssen – Sophia Kwikkel – Steynie Jasperse – Vera Drontmann regie: Maaike van de Westeringh – Reineke Jonker techniek: Andreas Wiersum – Nienke Tjallingii productie: Sylvia Panhuise projectmanager: Sanne Wichman promotie: Dorèndel Overmars ontwerp: Ingeborg Scheffers illustratie: Claudi Kessels met dank aan: Nienke Berghuis – Mariëtte Wildeboer – Paradies Decor – Marieke van der Laar