vr
1409
20:30
€ 10,00

theatervoorstelling

Tjerk Ridder: Bonne Route!

'het leven is een reis' deel 3

De nieuwe theatervoorstelling van Tjerk Ridder
Te zien vanaf augustus 2018

Bonne Route!
Tjerk Ridder is theatermaker, muzikant en schrijver. Maar tegelijk: reiziger, verteller en inspirator. Bonne Route! is zijn nieuwste theaterproductie en de derde in de reeks op het thema ‘Het leven is een reis’. Tjerk vertelt over zijn ervaringen tijdens de voetreis die hij -samen met zijn ezeltje Lodewijk- maakte van Eiffeltoren naar Martinitoren. Hij volgde het Martinuspad, de Europese culturele route langs monumenten van oorlog en vrede.
Geïnspireerd door Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten ervaart hij wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Spontaan ontmoet hij allerlei mensen én zichzelf. Tijdens de 1000 kilometer lange route van de Franse hoofdstad Parijs via Amiens, Ieper, Gent en Utrecht naar Leeuwarden en Groningen wordt hij geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen. Maar ook met zijn verlangens, de drang naar controle en bezit. Onder muzikale begeleiding van toetsenist Jochem Braat en afwisselend met filmfragmenten en songs laat hij zien wat het met je doet als je lopend, kwetsbaar en afhankelijk van anderen op weg gaat.
De voorstelling is geïnspireerd op Sint Maarten en heeft als hoofdthema ‘delen’. Delen in de brede zin van het woord: het delen van tijd, verhalen, liefde, verdriet, vrede, voedsel, bezit.
“Twee maanden buiten leven, voornamelijk in een tent en zonder het comfort van mijn normale alledaagse leven hebben mijn wereldbeeld doen kantelen”.

De voorstelling Bonne Route! is te zien op festivals en in theaters in binnen-en buitenland. Meer info op www.tjerkridder.com

Eerder reisde Tjerk tijdens Trekhaak Gezocht! met een caravan, maar zonder auto van Utrecht naar Istanbul: een uitzonderlijke liftreis, op zoek naar dromen, grenzen en gastvrijheid in Europa. Voor Sporen van Vrijheid ging hij op pad door de Benelux met zijn Belgisch trekpaard Elvi, om onderweg mensen te spreken over het besef, belang en de betekenis van persoonlijke vrijheid.

kaartje reserveren?
Stuur een email naar zaal100@zaal100.nl en vermeld svp gewenste datum en aantal kaartjes