do
2709
20:00
gratis

Goeie Zin presenteert:

Ben Salter (AUS)

met in ieder geval een Australische singer-songwriter

Ben Salter is een Australische songwriter en performer, gebaseerd in de zuidelijke deelstaat Tasmanië. Hij tourt al bijna 20 jaar door Australië en de wereld, zowel solo als als lid van The Wilson Pickers, The Gin Club, Giants of Science en Hownowmer. Ben keert deze zomer terug naar Europa om zijn meest recente album Back Yourself te ondersteunen.

Ben's kenmerkende, emotieve stem wordt regelmatig genoemd als een van de beste in Australië. Zijn uitvoeringen belichten zijn verhalen, humor en oprechtheid, terwijl zijn opnames experimenteren met een verscheidenheid aan stijlen, van akoestische ballads tot indierock, avant-garde soundscapes tot instrumentals. Zijn idiosyncratische en literaire stijl is in de traditie van songwriters John Cale, Robert Wyatt en David Byrne, en hij is geïnspireerd door bands als The Velvet Underground, Roy Orbison, The Ink Spots en Low.

Ben heeft geschreven en opgetreden voor zeer succesvolle producties en evenementen, met enthousiaste bijdragen aan de veroordeelde verhalen van Vandemonian Lags, samenwerkingen voor TEDx, en reguliere uitvoeringen voor Australische omroepen, waaronder RockWiz, de favoriete rockwiz van lokale tv (met pop-superster Kimbra). Hij telt onder zijn werknemers enkele van de meest gerespecteerde namen in de branche, zoals Gareth Liddiard (The Drones, TFS), Marlon Williams, Mick Thomas (Weddings, Parties, Anything), Tim Rogers (The Bamboos, You Am I), Bernard Fanning (Powderfinger), en de in Londen gevestigde producer Aaron Cupples (Kirin J Callinan, The Drones, J Spaceman). Hij toerde met Cat Power, J Mascis, Counting Crows, Iron & Wine, Robert Scott (The Clean, The Bats), Built to Spill en vele anderen.

Ben bezoekt Europa in de zomer van 2018 als onderdeel van zijn uitgebreide International Madness-tournee, te beginnen met shows in Japan, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Scandinavië, waaronder een triomfantelijke terugkeer naar het Binic Folks Blues Festival. Blijf op de hoogte voor verdere aankondigingen in heel Europa.

Officiële website: Ben Salter
Facebook: facebook.com/bensaltermusic
YouTube: youtube.com/benpsalter
Bandcamp: bensaltermusic.bandcamp.com
Soundcloud: soundcloud.com/benphilipsalter